​Фраза “Не стресуй!” не працює. А що працює?

14.02.24, 14:00

Допомогти молоді справлятися зі стресовими станами ставить собі на меті команда “Рупор”, котра бере участь в інноваційній програмі UPSHIFT.

Анастасія Муллагалієва, Ярослав Кардашов та Іван Алісов вже організовують різні заходи, щоб допомогти молоді Кропивницького покращити свій психологічний стан. Більше про проєкт розкажуть самі учасники команди "Рупор"

- Розкажіть, будь ласка, як ви познайомилися та що об'єднує вашу команду?

Анастасія Муллагалієва: “Ми познайомилися у Молодіжній раді нашого міста. Ми є членами восьмого скликання і маємо спільні цінності, мрії та сподівання, тож, коли дізналися про UPSHIFT, то разом і подали заявку на участь у цій програмі”.

- Поділіться з нами детальніше, будь ласка, яка проблема вас об'єднала і чому для вас важливо вирішувати саме її?

Ярослав Кардашов: “Зараз дуже багато людей, зокрема через війну в Україні, обстріли та тривоги, перебувають у стані стресу. Ця ситуація безпосередньо торкається і нас самих, і сотень наших однолітків, тому ми б хотіли бодай частково допомогти молоді впоратися з емоційним навантаженням ”.

- Хто підтримує вас у реалізації проєкту?

Анастасія Муллагалієва: “Нам допомагає Молодіжна рада, а також у нас є підтримка з боку молодіжного центру “КОМА”, у якому ми проводимо всі наші заходи. Ще один наш надійний партнер - це Театр ім. Марка Лукича Кропивницького. Ми співпрацюємо із молоддю, яка минулого року об’єдналася у команду “СУПП” та брала участь у програмі UPSHIFT. Це розшифровується, як система універсальних психологічних послуг. І також ми співпрацюємо із медіа-лабораторією “Шепіт”, що працює на базі Центральноукраїнського державного університету імені В.Винниченка”.

- Розкажіть нам, хто та цільова аудиторія, з якою ви працюєте?

Ярослав Кардашов: “Наша цільова аудиторія – це люди віком від 14 до 24 років. І ми сподіваємося, що після відвідування наших заходів, вони навчаться долати стрес і взагалі зрозуміють, що це таке. Тобто вони зможуть, наприклад, надати допомогу собі та поділитися отриманими знаннями з іншими”.

- Що було найскладнішим для вас, як учасників і учасниць програми UPSHIFT?

Ярослав Кардашов: “Для мене найскладнішим був період навчального буткемпу. Ми тоді багато дискутували, бо формували наш проєкт”.

Анастасія Муллагалієва: “Для мене складнощі були такі самі, як і для Ярослава. На інших етапах: - написання проєекту, складання кошторису, проведення заходів, - все йшло добре, загалом. дуже гладко, в принципі. А оцей етап закупівель був складним для мене теж”.

- Якби ви могли одним словом описати свої відчуття і враження від участі у програмі UPSHIFT, то що це було б за слово і чому?

Анастасія Муллагалієва: “Це було б слово “Комфорт”, тому що це все триває дуже комфортно. На етапі навчального буткемпу навколо нас були тільки комфортні люди, всі працювали злагоджено, знижували градус напруги, і було дуже комфортно проводити час”.

Ярослав Кардашов: “Для мене участь у всій програмі можна описати словом “Досвід”. Це щось дуже нове. Це те, що я не робив ніколи раніше. Це те, що буде мені на майбутнє дуже корисним”.

- Чи змінилися ви в результаті участі в програмі UPSHIFT? Можливо, отримали якісь нові знання, вміння, або навички?

Анастасія Муллагалієва: “Я можу сказати, що дуже змінилася. Я вийшла на етап дорослішання. Це було просто неперевершено, і це цінний досвід, який я не могла би отримати більше ніде”.

Ярослав Кардашов: “У мене сильно змінилися думки і бачення того, як подають заявки на отримання грантів, як реалізовуються проєкти, я вивчив цю складну систему, і маю тепер грунтовні навички щодо цього”.


Програма UPSHIFT у Кіровоградській області реалізується ГО "СКЦ «Задзеркалля»" за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!