​Музичний день з Найджелом Осборном

28.02.24, 16:00

До бібліотеки Чижевського знову завітав відомий британський композитор Найджел Осборн. Його музичні твори грають Віденський та Берлінський симфонічний оркестри, Шотландська опера та Королівський оперний театр.

В цей недільний день діти та дорослі громадської організації «Єдина родина Кропивниччини» взяли участь у цікавій музичній програмі з композитором, фахівцем із використання музики та мистецтва для підтримки дітей, які пережили травматичні військові конфлікти.

Митець понад 30 років займається такою діяльністю. Він грав для дітей у Боснії під час військового конфлікту наприкінці минулого століття, побував у Чечні та Косово. В Україну приїхав на запрошення волонтерів.

Музична терапія Найджела та його української команди відбулась у формі гри. Діти слухали пісні різних континентів, танцювали, співали та гралися. Такі активності знімають стрес та допомагають з навичками спілкування. Британський композитор і надалі планує продовжити свою музичну терапію. Адже упевнений, що мистецтво здатне подолати наслідки війни.

«Ситуація в Україні важка. Потрібно задіяти підтримку, допомогу і добру енергію. І ми пропагуємо з дітьми творчість, добру енергію, працюємо на оптимізм, уяву, на самоповагу, то дуже-дуже важливо», – переконує композитор.

Для закріплення позитивного настрою всі діти, які старанно били в «африканські» барабани, отримали подарунки.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!