​Щастя забагато не буває

23.03.24, 12:00

Цьогоріч вже вдруге бібліотекарі обласної книгозбірні відсвяткували Міжнародний день щастя. Відзначають його у світі у березневий день весняного рівнодення. Започаткувала свято Генеральна Асамблея ООН 28 червня 2012 року з метою звернути увагу людства на невід’ємне право кожної людини бути щасливим.

Фахівчині інформаційно-бібліографічного відділу провели у цей день акцію просто неба, яка отримала назву «Щастя забагато не буває». Учасників заходу – перехожих містян і гостей міста – організатори пригощали цукерочками, адже всі ми родом із дитинства – найщасливішої пори життя, та пропонували обрати сувої зі скриньок мудрості, яких було дві – з висловлюваннями відомих у світі людей про щастя та з народною мудрістю у вигляді прислів’їв та приказок на тему щастя.

До уваги містян бібліотекарки приготували добірку художніх, психологічних і навіть філософських видань, головна тема яких – феномен щастя, про це свідчать промовисті назви: «Щастя», «Що таке щастя?», «Спотикаючись об щастя», «Бонжур, щастя», «Як бути щасливим?», «Щасливі не плачуть», «Проєкт щастя», «Рецепти щастя», «Щастя в моїх руках», «Дамське щастя», «Забагато щастя», «Міністерство граничного щастя», «Щасливі люди читають книжки і п’ють каву».

Бібліотекарки з’ясували, що за рік книг такої тематики у фондах бібліотеки суттєво побільшало і вони користуються у читачів неабияким попитом. Тож тема щастя для українців з огляду на нелегкі часи є вельми актуальною.

Про деякі з представлених видань хочемо розповісти більш детально.

Що таке щастя? Книга з такою назвою із серії «Мистецтво мислити» двох авторів – доктора філософії Оскара Бреніф’є та Катрін Мьорісс, яка знайшла щастя на заняттях з малювання, допоможе і вам знайти відповідь. Це дуже прикольна книга коміксів з мінімумом тексту, але з міркуваннями про філософію життя – для батьків, які шукають пояснення для дітей-чомучок, а деколи й для себе: Чи легко бути щасливим? Чому іноді ми нещасні? Як зрозуміти, що я щасливий? Чи приносять гроші щастя? У книгах серії «Мистецтво мислити» до кожного запитання автори пропонують не одну, а декілька відповідей – очевидних, загадкових, дивних; деякі вас спантеличать. Кожна відповідь породжує нові запитання. Не на всі є відповіді, але роздуми – це шлях, цінний і дітям, і дорослим.

Багато і чудово ілюстрована книга Анни Барнс «Як бути щасливим» – мотиваційне видання. Тексту в ній також обмаль, але він на вагу золота – зібрані на сторінках висловлювання відомих людей про те, що таке щастя та як його досягти, прості поради, кумедні жарти, афірмації надихають і допоможуть відчути радість життя. Наприклад, грецький філософ Аристотель казав, що «щастя залежить від нас самих»; американський письменник Марк Твен вважав: «Кращий спосіб поліпшити собі настрій – це поліпшити його іншому»; актриса і співачка Джуді Гарленд наголошувала: «Завжди будь першокласною версією самого себе, а не чиєюсь копією», актриса і ікона стилю 60-х років XX століття Одрі Хепберн зауважувала: «Найважливіше у житті – насолоджуватися ним. Бути щасливим – це все, що має значення».

У книзі ви знайдете позитивні мантри, єврейські прислів’я, методики бути щасливими і прийоми для підтримки щастя. Завершити розповідь про книгу варто народною мудрістю з її сторінок: щастя – це подорож, а не пункт призначення.

Авторка книги «Розмова із самим собою за чашкою кави. П’ять хвилин на день, з яких розпочнеться щасливе життя» Крістен Гелмстеттер обіцяє, що віднайти щастя й наблизити життя вашої мрії можна за ранковою чашкою кави. Але для цього доведеться попрацювати, щоб «перепрошити» мозок – навчитись правильно проводити ранкові розмови із собою. Крістен дає покроковий інструктаж, як це зробити. А нагородою вам буде уміння любити себе і своє тіло, спокійно реагувати на критику й не залежати від обставин.

У День щастя до уваги потенційних читачів книжкового щастя було на всі смаки! Долучайтесь і ви до цієї скриньки щастя, щоб віднайти свою відповідь на запитання «Що таке щастя?» і стати хоч трохи щасливішими у наш буремний час.



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!