​Складно обрати майбутню професію? Команда “IVENT” допоможе!

26.03.24, 10:00

Десять молодіжних команд на Кіровоградщині пройшли у березні навчання в рамках програми UPSHIFT, що реалізується громадською організацією “Слов’янський культурний центр “Задзеркалля”, та отримали шанс втілити свої ідеї і вирішити соціальні проблеми за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Одна з команд — це команда “IVENT” із Помічної.

Команда складається із чотирьох тінейджерів: Вероніки Ліхацької, Елли Бородіної, Назара Тесленка та Тимура Кіртадзе. Вони стурбовані тим, що їхні однолітки відчувають розгубленість при виборі майбутньої професії.

“Ми вчимося у старших класах і нам не просто обрати ту професію, яка буде і цікавою, і затребуваною у найближчі роки на ринку праці”, - говорять учасники та учасниці команди. Тому планують вирішувати таку проблему, як невизначеність, з якою стикаютьсяучні та учениці 8-11 класів щодо їх майбутньої професії. Для цього команда створить гурток з профорієнтації для дівчаток і хлопчиків віком 13-16 років.

Інший дієвий інструмент, який хочуть використати учасники – чат-бот на платформі Telegram, де буде зосереджена вся інформація, зібрана протягом заходів проєкту, і корисна для молоді. Команда планує тренінги, онлайн-консультації з профорієнтологом, а також лекції, на які будуть проходити люди різних професій і розповідати про плюси і мінуси роботи у тій чи іншій сфері

Будуть також екскурсії на кілька підприємств і організація консультацій з психологом для тих родин, в яких існує непорозуміння між батьками та дітьми щодо майбутньої професії останніх.

Слідкуйте за діяльністю команди “IVENT” протягом наступних трьох місяців у Помічній, вчіться свідомо обирати професію, та дізнавайтеся більше про сучасний ринок праці.

Більше дізнатися про цю та інші команди, які беруть участь у програмі UPSHIFT можна на сайті https://upshiftukraine.org/, а також в Інстаграмі https://www.instagram.com/ngozadzerkallya/



Комментарии

Еще нет комментариев к этому материалу. Будьте первым!
Напишите ваш комментарий
Комментарий:

ПОСЛЕДНИЕ КОММЕНТАРИИ

Валентина .«Мама весь час очікувала, що чорний «воронок» приїде і…
Скільки таких історій досі залишаються у сімейних колах!!! Іх необхідно оприлюднювати і писати- писати. Аби не…
Людмила .​НАТО й Україна: співдружність заради миру й безпеки: долаємо…
Вона ж наша зірочка! Олю, завжди рада)
Людмила .Що ви знаєте про НАТО? Вікторина на знання історії Альянсу…
Приємно, що стільки вірних відповідей!